香港快意討論區's Archiver

古惑強 發表於 2012-10-17 16:12

終於步上 茜門墓碑既後塵!

架紅色墓碑…………………………

AbarthJoe 發表於 2012-10-17 16:37

終於步上 茜門墓碑既後塵!

[quote]架紅色墓碑…………………………[/QUOTE]

西門有咁外後塵,你講邊單先?
無冷氣?

- 發送自我的 iPhone [url=http://www.dabandeng.com]大板凳應用[/url]

古惑強 發表於 2012-10-17 16:42

好多辨!  百病纏身!

letsrock 發表於 2012-10-17 17:01

Now it is your turn....

古惑強 發表於 2012-10-17 17:51

1. 熄匙後錶版燈有電到, 有野落咗地!  但我試過遂個甩晒d relay, 但都係咁!
2. 車廂風扇掣 1-2-3 瓜咗, 現在只得0-4, 即係全關或全開! 應該係個電阻組件已經一路向茜咗!
3. 打南磨供電唔正常, 有兩次輸出超過15v, 後來跌到得10.7v, 幾乎連窗門都閂唔到。 個打萳磨内既均衡器應該柴咗喇! 最撚奇就兩次電壓出問題都係星期一早上用佢黎返工先有事, 放工佢又冇番事!  周末 糕,糕,糕 果時佢又鬼打都冇咁精神, 真係玩野!

greenbug 發表於 2012-10-17 18:12

係人都星期日精神星期一反工死下死下架喇!! 何況有性格既意大利女!!

古惑強 發表於 2012-10-17 20:10

1.  暫時用個電池生死掣頂住先, 但始終要跟, 以免有其他野 痴Q埋火燭就會化作一縷青煙!
2.  以前由阿Ben果邊買咗個士碑電阻, 要抄返出黎!
3.  又要屈阿Ben幫我拆個打南磨落黎去返修!

阿Ben, 你幾時揸返架墓碑出黎同我地走番轉呀?

fiatkid 發表於 2012-10-19 23:05

[i=s] 本帖最後由 fiatkid 於 2012-10-19 23:10 編輯 [/i]

等我今晚做好凖備, 明日幫你條紅裙意大利女執番濟, 試吓WORK唔WORK, 希望唔好好似DR美容咁.....;P
講開又講, 我果條黃裙女上星期回歸後一直好乖好聽話! 可能唔DATE佢兩個月, 小別勝新婚掛!

coupeelvin 發表於 2012-10-20 20:37

Will this because of aging electrical wires leading to short-circuit?

古惑強 發表於 2012-10-20 21:03

[i=s] 本帖最後由 古惑強 於 2012-10-20 21:05 編輯 [/i]

Could be, I need to trace the electrical fault starting from the key barrel.

Eric 發表於 2012-10-20 21:10

珍珠白可以正式入宮。

coupeelvin 發表於 2012-10-21 13:45

[quote]Could be, I need to trace the electrical fault starting from the key barrel.
[size=2][color=#999999]古惑強 發表於 2012-10-20 21:03[/color] [url=http://forum.hkfiatclub.com/redirect.php?goto=findpost&pid=54075&ptid=5772][img]http://forum.hkfiatclub.com/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]

之前我架20V都係有D short short 哋, 個HiFi同埋尾燈成日燒fuse, 自己又冇時間同埋心機跟。 最後交左比Arvin幫我搞掂! {:4_129:}

古惑強 發表於 2012-10-22 10:18

阿 Ben 甩左個打南磨落地, 諗住就地正法爆開佢, 換埋個均衡器就搞掂!  都唔知果d義大利佬點做野既, 一件歐製既打萳磨, 外殼全部用緊公制既鑼絲, 冇撚啦啦入面會有一粒英制鑼絲帽頂Q住, 手上冇英制架牲, 结果搞成半粒鐘都冇計, 下回再凟!

其中一枝炭擦已燃燒咗百份之九十既生命, 就算今次個均衡器唔死, 個炭擦都會係一萬公里內收檔!

fiatkid 發表於 2012-10-30 09:19

現在就要睇吓你的彩數啦, 過兩日應該可以上機試一下, 如冇問題應該WEEKEND可以裝番上去走一轉, 否則........{:4_90:}
我度過個銅頭都OK, 希望你今次只係衰咗個均衡器咁大把啦!

古惑強 發表於 2012-10-30 11:57

釘僑! 釘僑!

古惑強 發表於 2012-11-5 12:38

多謝 阿 Ben 鼎力相助, 發電機已修好! 連通電問題都成功解决了,  個 fuse box  relay circuit 有野 short  咗, 要用大量 contact cleaner (干性) 搞番掂!

fiatkid 發表於 2012-11-5 19:36

唔使客氣!反而要多謝你事後安排的飯局, 重叫件"妹妹仔"陪我食, 超正!{:4_113:}

古惑強 發表於 2012-11-5 21:48

Thank you! Thanks you!
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v426/rikki16vt/Emotions/negative_Dance.gif[/IMG]

頁: [1]