標題: 流血不止 [打印本頁]

作者: 古惑強    時間: 2011-3-31 22:36     標題: 流血不止

計落快意既料真係唔算貴, 岩岩問左四枝普普通通標住等比架扑死她, 本地現貨要成一皮野!  我的天啊!
作者: AbarthJoe    時間: 2011-3-31 23:15

快意... 只不過係意大利平民品牌.你點可以用德國跑車黎相比?  下次得閒問埋死氣喉... 包你目定口呆.
作者: 古惑強    時間: 2011-3-31 23:38

大佬呀! 咪又係四碌普通B4標住等麥花臣,我就唔信有乜野咁大分別,要貴成倍!
作者: fiatkid    時間: 2011-4-1 00:37

作者: letsrock    時間: 2011-4-1 06:23

Anything for Porsche in HKG has this premium on the price.
作者: AbarthJoe    時間: 2011-4-1 09:16

http://cgi.ebay.co.uk/Porsche-98 ... hash=item41522d1016
作者: 古惑強    時間: 2011-4-1 09:33

妖!  係網上搵左成晚, 除左嫖住等以外其他廠都冇出索屎比佢, 有既都係搞伢, 至少兩皮半以上!

好彩美國有貨, 只係六千七加運費, 合理好多!
作者: letsrock    時間: 2011-4-1 09:40

回復 7# 古惑強
Now you understand why i ordered everything from US.
作者: 古惑強    時間: 2011-4-1 10:02

I am using this site for quotations, seems quite competitive.

http://www.autopartswarehouse.com/
作者: peterkoon    時間: 2011-4-1 14:46

美國運費都平好多,上次幫阿Jack訂標住等加H&R彈弓運其他濕星野UPS收US$167
作者: 古惑強    時間: 2011-4-20 09:39

少爆, 乜波子係用130 pcd, 咁套舊鈐一定走唔甩! 又要長楂喇!
作者: 古惑強    時間: 2011-4-20 10:01

唉! 短短一個月就使左皮半野去買索屎同車胎, 都未計車房人工同牌費!  返出黎之後 ,我要日楂夜楂, 楂返夠本!
作者: letsrock    時間: 2011-4-20 10:08

請問當年老細溝女果陣係唔係"短短一個月就使左皮半野去食飯行街睇戲...都未計反屋企煲電話粥!得米之後 ,我要日楂夜楂, 楂返夠本!"?
作者: 佐治仔    時間: 2011-4-20 12:13

請問當年老細溝女果陣係唔係"短短一個月就使左皮半野去食飯行街睇戲...都未計反屋企煲電話粥!得米之後 ,我 ...
letsrock 發表於 2011-4-20 10:08

作者: marcus    時間: 2011-4-20 14:04

x 2
Letsrock 金句真係非常精警
作者: 古惑強    時間: 2011-4-20 17:48

得米之後, 好快又有新目標!
作者: letsrock    時間: 2011-4-21 14:31

回復 17# 古惑強

typical MAN.
作者: 古惑強    時間: 2011-4-27 14:51

美國運費都平好多,上次幫阿Jack訂標住等加H&R彈弓運其他濕星野UPS收US$167
peterkoon 發表於 2011-4-1 14:46

我都係差唔多!

到咗!
作者: letsrock    時間: 2011-4-27 15:24

What is the size of your old rims?  Which style?
作者: 古惑強    時間: 2011-4-27 16:26

205/17 & 255/17  Standard Boxster rims.

You can borrow them at any time.
作者: 古惑強    時間: 2011-5-16 13:01

我屌吖! 一波未平、一波又起,換避震機時發現頭迫力內碟蝕晒咁濟,又要錢錢錢!
作者: letsrock    時間: 2011-5-16 13:49

Ouch!
作者: AbarthJoe    時間: 2011-5-16 16:21     標題: 流血不止

我屌吖! 一波未平、一波又起,換避震機時發現頭迫力內碟蝕晒咁濟,又要錢錢錢!

駛唔駛順便升呢?

- from my iPhone
作者: 古惑強    時間: 2011-5-16 16:56

原裝頭碟都係298mm四傘,仲係尾轆車,夠用掛!
作者: Eric    時間: 2011-5-16 17:57

I have 296mm Nissan disc available, will it fit your Boxster?

作者: 古惑強    時間: 2011-5-16 18:36

屌你咩!  邊到會有人咁昂鳩裝d日產野上架波子道架!
作者: AbarthJoe    時間: 2011-5-16 19:01

屌你咩!  邊到會有人咁昂鳩裝d日產野上架波子道架!
古惑強 發表於 2011-5-16 18:36

記得 N 年前, 睇改裝車書... 竟然有架 911 (好似係 964) 改左成份 GTR Mines ECU 落去, 變左 Porsche 內, Nissan 腦.  結論係, 比原裝爆好多.
作者: 古惑強    時間: 2011-5-16 19:25

好聽d就係混血兒, 難聽d就鳩唔搭柒!
作者: AbarthJoe    時間: 2011-5-16 19:42

都係... 一盤黎講, 人對雜種都好鬼介意, 車要純種, 寵物要純種

不過, 我對機械 Fuel Injection 都真係無乜好感.  行電子分火, 點火, 供油, 點都有信心 D.
作者: 古惑強    時間: 2011-5-17 14:30

Boxster rotor minimum thickness limits (after any machining)
Front: 22 mm
Rear: 18 mm

車房話四隻內碟損耗都相差無己,唔似有問題,而旦厚度仲有位淨,卡鉗又冇積埋一面,皮同碟都唔使換住,可以慳住玩多陣先!

歡迎光臨 香港快意討論區 (http://forum.hkfiatclub.com/) Powered by Discuz! 7.2