返回列表 發帖
屌!x 2

有趣的工具,雖然唔係講緊香港油。
http://gas.goodlife.tw/

According to letsrock, there are different standard of fuel grading...  is it using RON in HK?
http://www.btinternet.com/~madmole/Reference/RONMONPON.html
letsrock 發表於 2010-6-14 15:52

三間油公司午夜起減油價
(商台)2010年8月24日 星期二 20:51

繼加德士、中石化後,蜆殼亦宣佈,午夜起減油價;汽油每公升減五仙,新價介乎14.2元至15.14元;柴油每公升減一毫六,新價是9.59元。

三間公司都表示,由於近日汽油及柴油入口價回落,所以決定調整零售價格。

又真係幾軟喎.

加德士宣布午夜起上調汽油及柴油售價。白金無鉛汽油由每公升15.14元上調至15.19元;黃金無鉛汽油由每公升14 ...
letsrock 發表於 2010-8-31 20:52

屌!

古惑強 發表於 2011-5-3 21:14

痴鬼線, 一缸油都未燒晒又再加!

回復 450# Simon

頂佢... 入完油又黎減.  等到用晒佢又再加.  

油價紀錄

NO laa!  剛剛去完九展果間,只係超級汽油有 $2.1 節扣,普通油只得$1.8,所以我冇入,今晚經太子道西先至入 $2.4 節扣!
即係邊間?比個 location 或者 streetview 黎睇下?

- Sent from iPhone

之前未已經 Post 過囉!
...
古惑強 發表於 2011-11-18 20:07

係喎, thank you thank you.

油價紀錄

如果好似泰國的士咁,可以鬼改石油氣,你話幾好?

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

油價紀錄

又想杜我升仙!  但又好吸引!

我估 Letsrock 定力好過你啦。仲記你落毒毒人,自己賴野先。

油價紀錄

小你咩!  使唔使寫到咁白呀!

小弟文筆差,鎖你。我當你係偶像至真!

油價紀錄

頂!放工打爆左。
頂!  Me 2.  見挨索減兩皮,懶醒打爆了。

油價紀錄

From Esso (EN/UN31978188)
From May 13-14, 2012, Smiles members will enjoy HK$2.1/L instant petrol discount when filling up at Esso. T&Cs apply.

WTF!

頂, 唔入唔減價!

油價紀錄

Joc 已經開始對抗油魔了。勁啊。

回復 600# letsrock

1st gen Insight also good for couples too, but have to leave kids at home first!!!