返回列表 發帖
小弟買$90000 全保都係$2250 重免費換頭玻璃一次。
所以你係好貴

換呔啦.....唔該

09年呔咁快換?
dm6738 發表於 2010-7-24 09:35

咁你認為幾時換會比較好D。
其實我都唔係好熟車呔野。
請多多指教

硬膠化換, 行到無乜紋換, 屎忽痕換, 錢多又可以換
我都唔多識架, 我估唔係經常皮的話大約可以頂到兩三年既
...
dm6738 發表於 2010-7-24 21:13

聽講Bridgestone D 呔 耐用好多,唔知係唔係呢?
我見佢地有隻Sports Tourer MY-01 好似幾好咁,呔鋪重話價錢一D都唔貴,攪到我都想試下用。
我而家用緊個隻Dunlop Z1 * 真係麻麻地,唔夠一年已經唔咬地。所以話Dunlop 此終都係無Bridgestone 咁好。

Z1*係半R呔同經濟耐用型行街呔MY-01既取向都唔同, 所以比較唔到
dm6738 發表於 2010-7-26 14:34

原來係咁......
其實我都就尼要換呔,比你地講完之後,我而都心大心細,唔知換咪野呔好。
dm7638 ,你有無好無好介紹呀!

既然師兄覺得自已架車又爛又慢....咁點解唔幫佢揾個另一頭好人家收留佢呢?   勉強無幸福架... ...
ka716 發表於 2010-7-27 12:23

咁我又唔覺得佢架車好差wo..起碼架車夠耐用,而且副引擎又係大路的2000cc 款色,零件又平,維修又容易,最好地方,就係佢無turbo ,引擎倉溫度唔會大高 ,使到冷氣同引擎的壽命可以大大提升。另外,由於無turbo 的關系,架車想快都快唔到,所以可以省番好多改裝的費用。所以我覺得好實用lo,
如果我係車主一定會keep 住佢,唔會換車。不過如真係壞到整唔到就無辦法啦。

其實都冇問題丫,買過架低咪既8v Golf又用多佢十年八載包有著數!
古惑強 發表於 2010-7-27 20:06

完全同意!咁實用同可靠的車,應該要keep 住用落去,起碼自已都會用得安心D

仆街仔....講到咁好又唔見你買番...
ka716 發表於 2010-7-29 15:31

上手keep 左十年先賣車真係好難呀,我覺得佢架車算係筍盤尼ca la,比我見到一定會考慮!!!!!!!!

bobby同我講佢行5毫
陳水扁 發表於 2010-7-30 09:31

5毫=$US 0.5
I feel sorry to misleading you

oberon........

有幾發達先!!
林寶? 法拉利 ? 定係勞屎來屎....????
EXMR2 發表於 2010-8-2 09:28

Volkswagen   Golf MK4 2000cc with 8V engine
dm 6738  ,It that correct?

我勸你都係用番完廠.............