返回列表 發帖

Fix it Again Tomorrow!

Simon, have you start to fix the high speed fan yet?

Simon, 幾時去華輝?

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

呀....好大雨....咩都無整過.
逢星期日...糕-糕-糕.

You lazy bone!

明天楂墓碑返工, 一次過整返好佢!

明天楂墓碑返工, 一次過整返好佢!

Monday morning always bad traffic + raining day tomorrow.  Do you have any meeting in the morning?  Wish you all the best!

星期一塞車? 唔覺喎, 通常係星期四, 五比較多車d!

首頌, 一切都應以家人為重, 唔好等到屋企人出聲先至搞!

星期一塞車? 唔覺喎, 通常係星期四, 五比較多車d!

首頌, 一切都應以家人為重, 唔好等到屋企人出聲先至搞!
x2!

你地又講得啱, 唯有今日去鴨記買野啦.

你又講得啱, 唯有今日去鴨記買野啦.

頂吖, 12V 80A relay鴨記買唔到.
網上查一查, 原來係電單車常用start relay.

http://item.taobao.com/item.htm?id=3906348988&_u=q8prlq135b0

Sound good.  There are 220v / 24v / 12v version.

- 發送自我的 iPad 大板凳應用

頂吖, 12V 80A relay鴨記買唔到.
網上查一查, 原來係電單車常用start relay.
Simon 發表於 2012-5-22 06:58

用兩隻relay打孖上, 我改裝嘅coupe relay盒都係咁做.

好多線都有事.
整左兩個鐘, 終於拉到線入車箱, 加左個硬開快風制.
之後發覺冷氣泵唔行.relay盒有火羅味.
你好野, 再整.

如果吾行慢風,無經粒電阻,吾洗去到80A

Why need "硬開快風制"?

好似係個冷氣泵極力子唔work.
但short佢有反應., 之後又work返.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

而家已經可以整到手動直開冷氣泵, 直開風扇. 但係bypass所有high pressure, low pressure 嘅cut泵protection.
繼續...
佢最難嘅係, 個a/c制, 唔係直入relay, 而係走過風速制, 壓力制, 迂迴曲折咁最後先入relay, 攪到佢泵唔開, 要整好晒所有野佢先肯安全咁開.
似乎意大利人對冷氣泵嘅安全性好很著重.......我覺得咁即係代表佢地唔多識.

首領既行為好反常喎。