返回列表 發帖
回復 20# ka716

學Letsrock 話, 不要認真!! G系+ 單反已經足夠有餘

雖然我都有玩 單反機,不過大部份時間都係用snapshot機多....
話時話, 有冇人對這部 Sony RX-100 snapshot機有一些評價? 我心郁郁想買....

雖然我都有玩 單反機,不過大部份時間都係用snapshot機多....
話時話, 有冇人對這部 Sony RX-100 snapshot ...
coupeelvin 發表於 2012-10-18 15:45

RX1 係full frame機喎. 我reg左個sony 會, 好似有得去試機.
http://www.sony.com.hk/campaign/ ... ybershot_rx1_prereg
逢星期日...糕-糕-糕.

不過睇spec 快門得1/2000 秒....

成二皮野...但係好似無得換鏡喎
RX1 係full frame機喎. 我reg左個sony 會, 好似有得去試機.
Simon 發表於 2012-10-18 20:49

Don't just chase after specs, go after the ones that fit your shooting style.  Full frame or not doesn't really matter that much.   With a cheap lens, full frame will only expose the weakness.

simon 兄, 你只要投資三千大洋,買支contax 鏡壯上你部sony 度,就已經糸兩個世界

Pentax K-30

Warning: *丅*coating一試上癮,返唔到轉頭。

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

回復 20# ka716

都係 1.6x, COMS仲要大D
http://www.dcfever.com/shop/product.php?pid=4604

再探究一輪, 又發現autofocus有tracking的機唔係好多.
五千蚊機 Nikon 5100同Sony A57有.

Pentax K-30

再探究一輪, 又發現autofocus有tracking的機唔係好多.

Sony A series 可以請教下奇哥,佢好有心得。

sony a  拍片好方便,致於影相就canon靚 D...
Sony A series 可以請教下奇哥,佢好有心得。

- 發送自我的 iPhone
AbarthJoe 發表於 2012-10-19 23:31

回復 35# ka716

Except CZ *T*series.

Pentax K-30

D5100 使用中.... 鏡頭好重...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

試過RX100, d相靚到嚇死人.

Pentax K-30

無相無真相

Simon 發表於 2012-10-28 13:28

知唔知邊間平? 我真係想買....