標題: 夾炒.. [打印本頁]

作者: Simon    時間: 2010-3-23 05:27     標題: 夾炒..

http://www.youtube.com/watch?v=IFOXm4D-FAU
作者: 陳水扁    時間: 2010-3-23 08:31

做得好....well done
作者: marcus    時間: 2010-3-23 10:05

嘩 ! 咁睇落去 D 哥以夫真係好鬼 屎喎.....
作者: paul    時間: 2010-3-23 10:54

Marcus, change hourse la, go to BMW
作者: 古惑強    時間: 2010-3-23 14:56

嘩 ! 咁睇落去 D 哥以夫真係好鬼 屎喎.....
marcus 發表於 2010-3-23 10:05

Nope, Golf is fine, just that particular driver was crap!
作者: letsrock    時間: 2010-3-23 15:11

Wah...obviously both of them didn't shoulder check....
作者: greenbug    時間: 2010-3-23 16:32

架Golf有冇及4呀喇???
作者: Trevor    時間: 2010-3-23 22:04

That golf was really on 99...
作者: Simon    時間: 2010-3-23 22:10

有無留意架BMW? 架Golf一殺入去, BM移開右少少避左佢咁, 好似之後有心造佢, 抽左夾佢.
唔似係on9
作者: PuntoPatrick    時間: 2010-3-23 22:59

架Golf抵能死,佢後上一定知架BM響右邊,抽頭行中間攝入去個行為係為乜?位就實吾夠過,吾通博右邊架BM會收慢讓個位佢走咩,夾得好!打住燈夾!型!
作者: Trevor    時間: 2010-3-23 23:23

I meant the Golf should have followed the BMW, not forcing its way thru.
作者: bobby    時間: 2010-3-23 23:24

架BMW 完全無掂到架golf,係架golf on 99 驚比人夾所以收油+樓呔攪到自已比巴士推抄。如果距唔踩brake 同樓呔,應該唔會比巴士推到打白鴿轉。
作者: Simon    時間: 2010-3-24 06:42

【記者夏志禮報道】一段車禍片段熱爆 YouTube網站,片中一輛紅色福士車於屯門公路慢線行駛,其後欲切入快線時,快線上遭爬頭的一輛銀色寶馬刻意扭軚撞向福士,福士遭撞向慢線一輛巴士車頭,幸最後無人受傷。警方證實案件,但已結束調查。專家指寶馬司機存心靠害,「明明人哋爬過咗你想切線,你死都唔讓仲撞人,直情係蓄意謀殺!」
該片段名為「交通意外 21-3-2010/2: 45pm」,長 1分鐘,至昨晚已有逾 2萬人觀看。警方發言人證實,本月 21日下午 2時 48分左右,一輛私家車與一輛巴士於屯門公路往荃灣方向近青朗幹線附近發生意外,私家車司機姓劉,警方紀錄指私家車沿一線行駛,發現前面有一輛巴士,遂朝二線爬頭,卻為閃避另一輛汽車而與巴士相撞,事件中無人受傷,案件已結束調查。

「咁樣撞真係蓄意謀殺」
交通安全顧問及前職業賽車手呂米高觀看片段後表示,片段中清楚看到福士已爬過寶馬車頭,但寶馬司機不願收油讓福士切線,之後的撞擊更是「 100%蓄意」,「冇可能留意唔到架紅車,唔畀佢入已經大問題,之後咁樣撞真係蓄意謀殺,我哋以前鬥車都唔會啦,警方可以告危險駕駛。」
香港汽車工業學會會長李耀培認為,周末有不少「假日司機」駕車外出,建議他們應特別小心留意路面的交通情況,「好似行公路、巴士上斜會慢啲,都要注意,可以嘅話就唔好爬頭啦。」
作者: 陳水扁    時間: 2010-3-24 08:49

交通安全顧問及前職業賽車手呂米高觀看片段後表示,片段中清楚看到福士已爬過寶馬車頭,但寶馬司機不願收油讓福士切線,之後的撞擊更是「 100%蓄意」,「冇可能留意唔到架紅車,唔畀佢入已經大問題,之後咁樣撞真係蓄意謀殺,我哋以前鬥車都唔會啦,警方可以告危險駕駛。」
亞呂先生都on 99嘅!!!!咁架golf條粉人攝車罅過唔通又合法咩?就算揸老電都唔會响咁嘅車速攝罅啦...成日話佢以前鬥車點點點又點點點...不知所謂
作者: paul    時間: 2010-3-24 08:56

回復 14# 陳水扁
Suport Support
作者: 古惑強    時間: 2010-3-24 09:10

Support x 3!
作者: peterkoon    時間: 2010-3-24 11:23

如果係打 Need For Speed, 個BM司機有分加。
作者: PuntoPatrick    時間: 2010-3-24 12:04

點解係架BM吾o岩呢?架BM一路已經響快線行,而架golf後上遇慢車響一個吾合適o既時機去抽出快線,而逼快線車讓位佢走,咁都o岩? 
咁如果架BM俾golf逼到埋外邊欄炒左,吾通架BM自己攞黎?
況且無証據話指證BM存心逼炒架golf,打燈cut線,邊個知兩線中間有架車姐!
作者: 古惑強    時間: 2010-3-24 21:19

唔通呂生近來少咗揾輔導員,無乜點出火,搆到谷精上腦儍忍咗!
架Golf諗住兇久架寶馬,以為人地一定會怕Q咗佢而比個位佢攝入黎! 佢勢估唔到架寶馬會咁夠薑、做半個兇位引佢落叠,然後打横一野摑柒佢!
正所謂:「先撩者賤 、打死無怨!」

城巴、S0RRY囉!
作者: Trevor    時間: 2010-3-24 22:53

The BMW can do a bit better, e.g. don't give a chance for the Golf to squeeze in. But the Golf was definitely wrong! Anyway, the BMW had stopped after the Golf crashed, what else can you ask for?
作者: greenbug    時間: 2010-3-25 00:15

A finger....
作者: 古惑強    時間: 2010-4-19 12:25

靈車 vs 貨Van

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... &av_id=13943523

歡迎光臨 香港快意討論區 (http://forum.hkfiatclub.com/) Powered by Discuz! 7.2