返回列表 發帖

新plan

經過今朝雨水既洗禮
你地有咩新plan呢?

因為有野壞, 就有新野玩?
逢星期日...糕-糕-糕.

新plan

你諗住幾時整返你架車呀?

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

新plan

Receiver 同電變死左

回復 4# greenbug

正路....要死埋RECEIVER先正常

Receiver 同電變死左

greenbug 發表於 2011-4-23 21:30

你都死左?嘩,傷亡慘重咁.

我什麼都無死,好彩but
使勿行走去升級做教主個9turn變壓器加磨打,
折折下先發覺好像無另外一條電比receiver(am).
我係唔係要升級買成joe remote system?

我地如果玩半年RC, 個個星期要泊十架車, 就要$200x26, 即係$5200. 足夠買好多設備setup自己的賽道.
今日雖然柒左, 但係就試到大家個熱愛... 所以唔駛担心我地會唔玩. 有轆的我地都要玩.
逢星期日...糕-糕-糕.

應該無問題回復 7# Babybenz

星期一上午...復活杯從賽

回復 8# Simon

其實 , 一開始投資大....但係如果玩兩玩又唔玩 , 感就好貴.....只要玩番禁上下時間 , 計落就唔會好貴.....好似早幾年果幾排電 , 玩左無耐 , 放左響度...E+得返一半功力....死下死下感...好浪費

我地如果玩半年RC, 個個星期要泊十架車, 就要$200x26, 即係$5200. 足夠買好多設備setup自己的賽道.
今日雖 ...
Simon 發表於 2011-4-23 23:32

回復 12# 佐治仔

不如一人囉一舊水出黎買路碟......自成一角玩都過引........始終有條路整出來跑 , 好玩過鳩行好多....

回復  佐治仔

不如一人囉一舊水出黎買路碟......自成一角玩都過引........始終有條路整出來跑 , 好 ...
raypoon 發表於 2011-4-24 01:01

我都話我有成20個雪糕筒囉
唔駛錢供應呀

回復 14# 佐治仔

用路碟好好多傢.....又唔咀視線.....又唔會撞爛車
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

星期一上午...復活杯從賽
ka716 發表於 2011-4-23 23:51

我架都唔知出唔出到, 出 Lunch Box 等唔得?

應該無問題回復  Babybenz
ka716 發表於 2011-4-23 23:50

Thanks. 係呀原來搭wrong cable
After completely installed the 9 turn motor, I tried it out.
The plastic centre axle distort and hit the chassis since the motor was too powerful.
I went out and bought an aluminium axle for installation.
I dissembled both front and rear differential and replaced the plastic bearings with steel ones as well.
Finally complete and ready for testing tomorrow morning.
Finger x