返回列表 發帖
你又去買鬼油?

回復 122# 陳水扁

Fire ~~~~ 小心D, Check 下好喎

仆街!!!揸揸吓車响籠入面索到電油味....

其實都冇問題丫,買過架低咪既8v Golf又用多佢十年八載包有著數!
古惑強 發表於 2010-7-27 20:06

完全同意!咁實用同可靠的車,應該要keep 住用落去,起碼自已都會用得安心D

如果我係車主一定會keep 住佢,唔會換車。不過如真係壞到整唔到就無辦法啦。

其實都冇問題丫,買過架低咪既8v Golf又用多佢十年八載包有著數!

既然師兄覺得自已架車又爛又慢....咁點解唔幫佢揾個另一頭好人家收留佢呢?   勉強無幸福架... ...
ka716 發表於 2010-7-27 12:23

咁我又唔覺得佢架車好差wo..起碼架車夠耐用,而且副引擎又係大路的2000cc 款色,零件又平,維修又容易,最好地方,就係佢無turbo ,引擎倉溫度唔會大高 ,使到冷氣同引擎的壽命可以大大提升。另外,由於無turbo 的關系,架車想快都快唔到,所以可以省番好多改裝的費用。所以我覺得好實用lo,
如果我係車主一定會keep 住佢,唔會換車。不過如真係壞到整唔到就無辦法啦。

既然師兄覺得自已架車又爛又慢....咁點解唔幫佢揾個另一頭好人家收留佢呢?   勉強無幸福架...
我自己架爛車就換左dunlop dz101無耐, 因為205/60R15無咩選擇, 架車又已經夠晒慢, 再換大腳真係行唔郁
...
dm6738 發表於 2010-7-26 18:18

回復 108# 陳水扁

Z1*係半R呔同經濟耐用型行街呔MY-01既取向都唔同, 所以比較唔到
dm6738 發表於 2010-7-26 14:34

原來係咁......
其實我都就尼要換呔,比你地講完之後,我而都心大心細,唔知換咪野呔好。
dm7638 ,你有無好無好介紹呀!

dz101  <<< 你上大山就知.............

MY01係泰仔造, 唔好當佢日本石橋.
逢星期日...糕-糕-糕.

石橋真係幾耐用, 劈住都有兩三萬km用.
上次mr2 套AD07都ok,三萬km.

打去Audi問過. 車身有10年保用, 約緊時間check, 睇吓揼唔揼到佢先...

回復 106# bobby

My-01 你當 dz101 好喇....

硬膠化換, 行到無乜紋換, 屎忽痕換, 錢多又可以換
我都唔多識架, 我估唔係經常皮的話大約可以頂到兩三年既
...
dm6738 發表於 2010-7-24 21:13

聽講Bridgestone D 呔 耐用好多,唔知係唔係呢?
我見佢地有隻Sports Tourer MY-01 好似幾好咁,呔鋪重話價錢一D都唔貴,攪到我都想試下用。
我而家用緊個隻Dunlop Z1 * 真係麻麻地,唔夠一年已經唔咬地。所以話Dunlop 此終都係無Bridgestone 咁好。

回復 101# Simon

Thanks for all club members support.
Personally, I feel Audi has very strong passion on performance among other German brands, simillar to Alfa, Lancia, Fiat, etc, in Italy selections.

Good car, a very nice purchase!

Organ Wei, you had been very lucky, as there were at least 2 other club members queuing up behind you with great interest for this car!

Very nice car.

幫會仔買到架好車, 我都好有滿足感. Jack, 你D貨色真堅挺.