返回列表 發帖
頭直軸無細灣...除非你地無邊制咁飛,如果唔係就無謂waste ur money

回復  ka716

啊其 , 信我.....唔好用太多錢去改依D車la....無用架.....有D必須既 , 改就無問題....有 ...
raypoon 發表於 2011-5-3 13:28

Ray就講得到位
過來人都會知...希望大家唔好浪費尐錢姐...

回復 9# letsrock
Letsrock, JV track, in fact is a standard track and width is good already, how about get practise in the small track next to the main track? and SLOWER ur machine at the practise session?

回復 12# TheBlackCoupe
直軸 = 左行一圈,右都行足一圈 Hence 轉唔到細灣!

直頭係無 "差速"!

差速器(英語Differential)的發明,是因為在汽車轉彎時,由於內外輪通過的路徑不等長,所以如果汽車想順暢的轉彎,便需要彌補內外輪的轉速差。

無錯,我覺得我地應該以最平價錢買到相對好嘅野,然後慢慢set好架車,再練好手車。架SS0對我地嚟講應該仲有 ...
flywing 發表於 2011-5-3 14:46

昨天我試過細威架 SZS (細威可以見証得到),全stock車其實好易查,好balance。只要先控制好stock車先再upgrade會好尐... 純粹個人意見。

雖然直軸係推 , 但響大場唔影響(eg.JV) ....因為對細彎既要求唔多 ....頭直軸係可行既....不過有一種操控手 ...
raypoon 發表於 2011-5-3 15:15

我就是用頭單向的一份子! 我以前玩1/10 Touring GP 在ACO 才會用直軸

未算,油壓油度數,油壓拍幾多孔,珠差用幾號油,點樣調鬆緊....有排講! 仲有set up/down stop, camber, caster, toe in/out, riding height, spring rate... tire inner hardness, tires...要開研討會! haha...

未講動力個part ...