返回列表 發帖

One make race modify edition

舊事從提…大家有無興趣自己友一齊玩17.5T? 我地可以參考實際的賽例,減去我地唔想的! Gogogo

1/10 Street-King 街車王挑戰賽
1.車架: 任何品牌 1/10 電動4WD車架
2.車呔: 24.5mm Ride-Re36-TR113品牌 1/10 像膠車呔SET
3.車鈴: (不可用平面碟型鈴或改動)
4.車殼: 1/10 由大會指定及認可之車殼. 品牌 : TAMIYA . ABC . Yokomo , HPI, Speed PassionHOT WORKS **
5.車高及車重 : A- 125mm高度或以上(車頂計),車重需達1500g或以上,(連計時器)
————-B- 底於125mm高度(車頂計), 車重需達1600或以上,(連計時器)
6.尾翼:只可用軟硬膠或金屬制之風翼(任何品牌)可出於車身10mm內
7.摩打: 只可使用無刷摩打 17.5T(有感)感值0.093或以上(任何品牌):
8.電池iPo/LiFe.7.4vNicb-NiNH / 7.2V或以下
9.LED!: 各參賽車輛須在賽事中亮著車頭及車尾燈作賽
10.ESC;可用STOCK及TOURBO mode ESC(任何品牌)

http://rccarfans.npcfoto.com/~rccarfans/wordpress/?page_id=71

係邊度玩??

How about TC? 其實我地只需要:
1)街車殼,禁大尾翼
2)限摩打(大家相討)
3)限一種指定的呔
點睇?

好玩呀, 不過, 邊度係TC?
逢星期日...糕-糕-糕.

回復 4# Simon

跟你好相近... 可以時常去.

http://www.trackcarena.com/map.html

大尾翼 >> 原裝跟個D得唔得先?

幾時玩, 我都有興建.

個度好似會熱很死.............

街車像真車的車殼一般跟硬膠細翼

不如星期五去皮.
星期五
電車 : 下午 14:00 - 零晨 02:00

TC OR TRC
不如星期五去皮.
星期五
電車 : 下午 14:00 - 零晨 02:00
Simon 發表於 2011-8-29 21:46

TC

係咪定 d 例先?  要時間準備.

對我來說, 改摩打好麻煩, 因為要焊甩D線.

回復 10# ka716

星期五, 射波去定放工去..... 我都要甩焊換摩打...

早D決定Plz, 要買摩打呀...........

唔會今星期玩17.5T喇.
至快都係月尾賽事. 不過比多一星期時間大家, 好唔好拉隊玩17.5T.

17.5T 有冇turbo ??
Coupe Coupe Go Go Go!!

回復 17# jockey

有...............

17.5 Turbo... 出M06都得喎!!!

17.5 + Turbo, 咁又合理好多喎.
而家真係揸佢唔掂. 炒到d野爛晒.

Wah...